Vielle Vagitrim

Vielle Vagitrim knipkulor för bäckenbottenträning är speciellt utformade för att stärka muskulaturen i bäckenbotten.

Vielle VAGITRIM innehåller tre knipkulor med olika storlek och vikt. Den största kulan väger 20g, mellersta 35g och den minsta kulan 50g. Detta gör det möjligt att börja träna med en större, lättare kula för att sedan gå vidare till en mindre, tyngre kula när musklerna blivit starkare. Vielle VAGITRIM har även en unik inbyggd indikator som visar när du tränar rätt muskler.

  • Vielle VAGITRIM hjälper dig att lättare hitta rätt muskler, motiverar till regelbunden träning och ger ett snabbare och bättre resultat.
  • Vielle VAGITRIM kan användas både av kvinnor som vill träna i förebyggande syfte och av kvinnor som redan idag besväras av urinläckage.
  • Vielle VAGITRIM kan användas av kvinnor i alla åldrar, även under graviditet.

Vad är bäckenbotten och varför ska jag träna?

Bäckenbotten består av en grupp muskler som bland annat omsluter slidan, urinröret och ändtarmen och bidrar till att stödja dessa organ. Bäckenbottenmuskulaturen gör det möjligt att kontrollera urinblåsa och ändtarm och hjälper till att förhindra urinläckage, framfall och läckage från ändtarmen.

Bäckenbottenmuskulaturen försvagas ofta under graviditet och efter förlossning, men även kvinnor som inte fött barn kan uppleva problem. Tunga lyft, övervikt, kronisk hosta, kronisk förstoppning, hormonella förändringar under klimakteriet eller enbart stigande ålder kan vara andra orsaker till att muskulaturen i bäckenbotten försvagas.

En försvagad bäckenbottenmuskulatur kan ge upphov till urinläckage, framfall och försämrat samliv. Gynekologer, barnmorskor, uroterapeuter och sjukgymnaster har sedan länge rekommenderat knipövningar för träning av bäckenbotten.