Nordisk Produktchef OTC (vikariat) till CampusPharma

CampusPharma söker en Nordisk Produktchef för att ta hand om företagets receptfria läkemedel och näringstillskott. I portföljen finns kända varumärken såsom Postafen och Natalben. Tjänsten är ett vikariat, men för rätt person kan det finnas möjlighet att fortsätt utvecklas inom företaget. Produktchefen är en del av Marknadsavdelningen och rapporterar till Marknadschefen. Tjänsten innebär cirka 10 resdagar per år.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Utarbeta säljkampanjer, utveckla säljverktyg och utbildningsmaterial som stödjer försäljningen av produkterna mot professionen
 • Planera och driva marknadsföringsaktiviteter som vänder sig direkt till konsument
 • Arbeta i nära samarbete med apotek/apotekskedjor för planering av kampanjer mm
 • Ansvara för lanseringar av befintliga/nya produkter på nya/befintliga marknader
 • Arbeta i tvärfunktionellt team för att säkerställa bästa utveckling av produktportföljen samt optimalt utnyttjande av resurser
 • Via samresor följa upp effekten av genomförda aktiviteter och säkerställa att budskap presenteras med korrekt fokus
 • Marknadsanalys samt löpande analys av konkurrentaktiviteter
 • Resultatansvar för produktportföljen
 • Försäljnings- och kostnadsbudgetering samt löpande uppföljning

Din profil

För att lyckas i jobbet som Nordisk Produktchef OTC har du god kännedom om marknadsföring och försäljning av produkter direkt till konsument. Det är en fördel om du har erfarenhet av att samarbeta med apotek/apotekskedjor eller om du själv arbetar inom branschen. Som person är du resultatorienterad och strukturerad och du är mån om att alltid leverera hög kvalitet i rätt tid. Du har förmåga att hantera många olika arbetsuppgifter samtidigt. Självklart är du en god kommunikatör både i tal och skrift. Vi tror att du är i början av din karriär inom Life Science.

Krav/kvalifikationer

 • Akademisk examen t ex som ekonom, sjuksköterska eller apotekare
 • Flytande engelska i tal och skrift
 • Körkort

Vi erbjuder…

…Dig ett spännande och utvecklande jobb centralt i Göteborg i Vasastans finaste kontorslokaler. Du får arbeta i en företagskultur präglad av sunda värderingar, entreprenörsanda och ett stort engagemang från alla kollegor. Du blir del av ett företaget vars vision och värderingar utgör en viktig plattform för sättet att bedriva verksamheten. Enkelhet, omtanke och ansvar är våra ledord.

Om CampusPharma

CampusPharma är ett läkemedelsföretag med fokus på registrering och marknadsföring av läkemedel och läkemedelsnära produkter i Norden. Sedan 2015 är företaget en del av den italienska koncernen Italfarmaco som har huvudkontor i Milano. Vi brinner för Kvinnohälsa och arbetar med flera kända varumärken inom preventivmedel, läkemedel mot vaginala infektioner, klimakterieläkemedel och näringstillskott för gravida. Genom våra licensläkemedel och läkemedel inom SpecialPharma bryr vi oss även om mindre patientgruppers behov. Vi arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor, något som blir allt viktigare både för oss och våra kunder.

Mer information & ansökan

Tjänsten skall tillsättas senast 1 december.

Vi monitorerar löpande inkomna ansökningar, så skicka din ansökan så snart som möjligt.

Vill du veta mer kan du ringa Marknadschef Pernilla Jäderqvist 031-20 50 20.